In slaap vallen met melancholie van Tomson Darko

🌙 Niets doen met je talent is de goden uitdagen

May 04, 2023 Tomson Darko Season 8 Episode 19
In slaap vallen met melancholie van Tomson Darko
🌙 Niets doen met je talent is de goden uitdagen
Show Notes

Als je kunst maakt, maar dit met niemand deelt, dan ben je geen artiest.

Tomson Darko in slaap val service. Om langzaam bij weg te dommelen. Ik vertel je over: 

  • Ik vind het moeilijk om dankbaar te zijn voor complimenten, omdat een stem in mijn hoofd zegt: "Als je me echt zou kennen, zou je dit niet zeggen."
  • "The Gift" van Lewis Hyde beschrijft dat een geschenk door de Maori als een geest werd gezien en dat er in een geschenk niet alleen iets materieels wordt uitgewisseld, maar ook een ziel.
  • Helaas is dit besef in onze huidige maatschappij weggezakt en nemen we van de aarde zonder stil te staan bij de consequenties.
  • In onze Westerse cultuur zijn geschenken veranderd in producten, terwijl een geschenk eigenlijk een intentie, aandacht en energieoverdracht bevat.
  • Kunst is geen  content.
  • Jouw talent is een geschenk dat je van een (hogere) macht hebt gekregen en er zit een ziel in die je via kunst doorgeeft aan anderen.
  • Het spijt me om te zeggen, maar als je kunst maakt en dit met niemand deelt, ben je geen artiest. Het is jouw verplichting aan de wereld om het te delen.

Wil je meer verdieping? Luister dan naar mijn privé-podcast "De 12 (spirituele) regels om een cadeau uit te kiezen" en lees The Gift van Lewis Hyde.Support the show

1) Steun me via eenmalige donatie door je petje-af te nemen.

2) Abonneer je op mijn exclusieve privé podcast.
Vier lange afleveringen per week via petjeaf.com/tomsondarko

3) Mijn shop vol boeken boeken, posters en tasjes