Een spraakbericht van Tomson Darko

#3.09 Het ene vinden, maar toch het andere zeggen. Waarom doe ik dat?

October 09, 2021 Tomson Darko Season 3 Episode 9
Een spraakbericht van Tomson Darko
#3.09 Het ene vinden, maar toch het andere zeggen. Waarom doe ik dat?
Show Notes

Het gebeurt regelmatig in het leven dat je tijdelijk met iemand opgescheept zit die totaal geen interesse in je heeft. Een of andere workshop op werk waarbij je in een team moet samenwerken. Degene die naast je zit bij een bruiloft of BBQ van een vriend. Degene linksachter in je voetbalteam.

Je doet nog een poging van interesse. Je acteert je liefste glimlach. Je vraagt een moment later nog eens naar iets wat die persoon verteld heeft, maar je merkt in alles: die heeft geen zin in je.

Er volgt geen wedervraag. De persoon laat je zo snel mogelijk achter als een ontsnapping zich aandient bij het buffet.

In de derde klas ging ik naast het populairste meisje van de klas zitten. We hadden nog nooit een woord met elkaar gewisseld.

Volgens mij had zij sowieso met weinig mensen woorden gewisseld, behalve met haar bestie en de knapste jongens van de klas. Maar goed. Er was geen andere plek beschikbaar, dus ging ik maar naast haar zitten.

Ik deed heel hard mijn best om een leuke vraag te stellen of iets over mezelf op die ochtend te zeggen. Ik had die ochtend thuis per ongeluk tandpasta doorgeslikt. Vraag me niet hoe, maar het was erg smerig.

Misschien moest ik dit grappige verhaal vertellen om het ijs te breken en contact te maken. Dus ik zo vertellen over mijn tandpasta-avontuur. Toen gaf ze als antwoord: ‘Dit gaan we dus niet doen.’

​Ze stond op, pakte haar tas en ging aan de andere kant van de klas zitten, waar een ander plekje vrij was.

Au.

​Deze tekst is eerder dit jaar verschenen voor mijn petje-af steuners. Steun me ook via petje.af en ontvang dagelijks een tekst van mij. Ga naar petje.af/tomsondarko

Ga naar mijn webwinkel en haal een boek (of een tas). Zie store.psychokiller.eu

Support the show (https://www.petje.af/tomsondarko)