Een spraakbericht van Tomson Darko

#3.10 Geluid houdt me wakker en dat is een probleem als je zes weken door Oost-Europa reist

October 10, 2021 Tomson Darko Season 3 Episode 10
Een spraakbericht van Tomson Darko
#3.10 Geluid houdt me wakker en dat is een probleem als je zes weken door Oost-Europa reist
Show Notes

Dat schemergebied tussen waken en slapen. Dat wat je betreedt, voor je wegvalt in een diepe slaap. Mijn gehoor wordt dus in die fase enorm versterkt en vervormd. Ik weet niet wat daar evolutionair nou zo handig aan is. Nog even extra alert zijn voor ik volledig wegval?

Dus ik heb oordopjes nodig om in slaap te komen. Zelfs als ik ’s middags even twintig minuten wil dutten, kan ik beter oordoppen in doen. Anders worden het bijna hallucinerende twintig minuten, waarin ik alles via mijn oren registreer en mijn gedachten er in slaapstand heel vreemde verhalen van maken.

Mijn grootste nachtmerrie is geen oordoppen hebben en dan ’s nachts geteisterd worden door geluiden van krolse katten, stationair draaiende vrachtwagens en zuipende huisgenoten boven me.

Sterker nog. Al die nachtmerries zijn regelmatig uitgekomen in mijn leven.

Ik heb eens zes weken door Oost-Europa gereisd met nauwelijks geld. Dus ik sliep met mijn reisgenoot in de goedkoopste hostels. Wat neerkwam op kamers van 14 m² met zes stapelbedden. Jongens en meiden door elkaar.

​Ik was mijn oordopjes vergeten. Dus mijn enige herinnering aan die zes weken is die van de nacht: snurkende kamergenoten, neukende kamergenoten, rukkende mensen, gepraat en gefluister, dronken mensen die thuiskwamen en met een hoop herrie zichzelf uitkleedden, nog even gingen douchen, deuren naar de gang openlieten etc.

Deze tekst is eerder dit jaar verschenen voor mijn petje-af steuners. Steun me ook via petje.af en ontvang dagelijks een tekst van mij. Ga naar petje.af/tomsondarko

Er komt een nieuw boek aan! Lieve vreemdeling is de titel.Voorverkoop start woensdag 17 november. Boek komt 1 december uit. Ga naar http://www.tomsondarko.nl/, laat je e-mailadres achter en ik houd je op de hoogte. 

Support the show (https://www.petje.af/tomsondarko)