Een spraakbericht van Tomson Darko

#3.26 Als de zwaarte je toch naar beneden trekt

October 30, 2021 Tomson Darko Season 3 Episode 26
Een spraakbericht van Tomson Darko
#3.26 Als de zwaarte je toch naar beneden trekt
Show Notes

Ik heb het lange tijd voor de mensen om me heen verborgen gehouden dat ik het leven zinloos vindt. Gewoon zinloos. Het zijn uitspraken die mensen niet graag horen. Mensen gaan dan opsommen wat het leven wel mooi maakt. Wat ik allemaal heb. Waar ik dankbaar voor moet zijn.

Maar dat is het punt. Ik sluit het andere niet uit als ik de zinloosheid erken. Er zit iets in mij dat het leven zinloos vindt. Het is niet alleen een emotie. Ik kom met rationele argumenten tot dezelfde conclusie. Ik hoef jou niet te overtuigen natuurlijk. Maar ik wil het niet meer verbergen.

Begrijp me niet verkeerd.

Ik vind het leven de moeite waard. Enorm de moeite waard. Ik ben van nature een opgewekt mens. Maar wel met een grote onderstroom van zinloosheid. Dat is hoe ik de wereld ervaar. 

Maar er zit ook een andere kant aan. Dat ik weet ik als geen ander. Als het leven uitzichtloos begint te voelen door tegenslag in mijn leven. Dan zorgt die zinloze onderstroom in mij dat die gevoelens ook zwaarder worden. Het trekt het meer naar beneden. 

En dan heb ik het niet over een weekje down voelen, maar voor maanden.

Dat is geen pretje.

Opstaan met zwaarte. Naar bed gaan met zwaarte.

Deze tekst is eerder dit jaar verschenen voor mijn petje-af steuners. Steun me ook via petje.af en ontvang dagelijks een tekst van mij. Ga naar petje.af/tomsondarko

Ga naar mijn webwinkel en haal een boek (of een tas). Zie store.psychokiller.eu

Support the show (https://www.petje.af/tomsondarko)